Έργο αγάπης. Έργο έμπνευσης & δημιουργίας. Έργο φροντίδας, κατανόησης, αλληλεγγύης. Έργο ζωής!

Έργο αγάπης. Έργο έμπνευσης & δημιουργίας. Έργο φροντίδας, κατανόησης, αλληλεγγύης.  Έργο ζωής!
Εργοθεραπεία | Λογοθεραπεία | Αχαρνές | Συμβουλευτική Γονέων | Ψυχολογική Στήριξη | Ειδική Αγωγή | Αχαρναί | Μενίδι

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

εικόνα 1


Θα θυμάστε το κλασικό παιχνίδι ''όνομα-ζώο-φυτό-πράγμα''... Κατά παρόμοιο τρόπο προτείνεται και το παρακάτω παιχνίδι με στόχο την εκμάθηση των πεζών γραμμάτων με ένα ευχάριστο και βιωματικό τρόπο για τα παιδιά.

Περιγραφή παιχνιδιού:

Ο θεραπευτής ή ο γονιός λέει δυνατά μόνο το πρώτο γράμμα της αλφαβήτας, Έπειτα συνεχίζει λέγοντάς την από μέσα του. Εκεί που θα τον διακόψει το παιδί θα πρέπει να αναφέρει δυνατά τη φωνούλα του γράμματος στο οποίο έφτασε.  Τότε ζητάει από το παιδί να πάει στην καρτέλα των γραμμάτων (βλ. εικόνα 1) και να βάλει το πιόνι του στο γράμμα που άκουσε. Αν το βρει σωστά κερδίζει ένα πόντο. Έτσι συνεχίζεται το παιχνίδι και με τα υπόλοιπα γράμματα. Αν κερδίσει 24 πόντους όσα είναι και τα γράμματα του ελληνικού αλφάβητου μπορείτε να του δώσετε κάποιο βραβείο που θα το έχετε συμφωνήσει από την αρχή του παιχνιδιού.



Εναλλακτικά:

εικόνα 2

Το παιχνίδι μπορεί να δυσκολέψει ανάλογα με το στόχο που έχετε να δουλέψετε. Μπορείτε αντί για γράμμα να του ζητήσετε να βρει μια λεξούλα που ξεκινά με αυτό το γράμμα, η οποία να υπάρχει μπροστά του σε εικόνα (βλ.εικόνα 2).
Μία πιο δύσκολη παραλλαγή, για εμπλουτισμό λεξιλογίου και για εξοικείωση της ορθογραφίας  παιδιών δημοτικού, μπορεί να είναι να βρει από το μυαλό του μια λέξη που να ξεκινά από το γράμμα που σταματήσατε και να την γράψει. Πάλι πολύ σημαντικό είναι να επιβραβεύσετε τις σωστές απαντήσεις.


Μαρινέλη Ανδρονίκη
Εργοθεραπεύτρια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Έργο Αγάπης Copyright © 2016 Design by Ζαχαρίας για το Έργο Αγάπης